DETELSYS

Loading

img not found!

Резервне копіювання даних

Завдання: Ми уклали договір обслуговування комп’ютерної техніки. Нам потрібна надійна система збереження даних, щоб у разі потреби ми легко могли їх відновити.

Результат: Встановлення системи резервного копіювання даних, налаштоване для індивідуальних потреб замовника.

Рішення:

Подумайте хвилину і дайте відповідь, скільки коштують дані, якими користується ваша компанія? Скільки ви оціните базу 1С? Як дорого коштує клієнтська база та численні робочі файли співробітників та керівників? Важко відповісти точно, але ясно одне: вся ця інформація має просто ВЕЛИЧЕЗНУ цінність! Просто уявіть, що сталася катастрофа, і ВСЯ ваша база даних зникла. Як ви оціните шанси вашої компанії на подальшу успішну діяльність чи елементарне виживання? Тільки одна надія, що «може пронесе» – погана гарантія. Бізнес – це не та сфера, де можна пускати на самоплив таку важливу річ, як збереження інформації. Тут недоречно виправдовуватися бажанням заощадити чи примітивними спробами самостійно зберігати дані, надто дорого може обернутися таке потурання.

Чому компанія сама не може впоратися з копіюванням інформації?

Причин кілька:

Навіть найкращий бізнесмен, навіть найкращі офіс-менеджери компанії просто можуть НЕ ЗНАТИ, а які файли та папки містять найважливішу інформацію. Звичайно, є файлове сховище, де кількість файлів постійно зростає. Потрібно знати людину, щоб точно відповісти, що саме з усієї цієї маси підлягає резервному копіюванню, а що є просто сміття.
Багато хто сподівається на надійність рейд-контролерів. Справді, зберігати дані із застосуванням рейд-систем трохи безпечніше, але вони не є гарантією збереження інформації! Вийти з ладу може і один, і два жорсткі диски одночасно. Результат плачевний – дані зникають.
Деякі компанії сподіваються на систему відновлення даних. «Геть скільки рекламних обіцянок відновити інформацію з будь-якого носія! Так що пропаде – звернемося та відновимо!» Тільки є кілька жирних неприємних АЛЕ: ніхто не дасть вам гарантії повного відновлення даних. Іноді вдається повернути до життя 50%, інколи ж лише 5%. Радості від того, що у вас знову 5-10% бази 1С буде мало. Мало того, іноді носій взагалі не підлягає відновленню, це не рідкість. Коштує така послуга як недешево, доведеться віддати істотну суму грошей, без гарантії повного відновлення даних. Тоді як добре функціонуюча система резервного копіювання обійдеться компанії значно дешевше. Якщо ви вмієте рахувати, то розмірковувати далі на цю тему просто не варто.

Чому ІТ-аутсорсинг може вирішити проблему резервного копіювання?

ІТ обслуговування здійснюється спеціалістами, які грамотно налаштовують систему резервного копіювання;
компанії не доведеться замислюватися про те, наскільки забезпечено збереження даних, всі проблеми перекладаються на фахівців, які здійснюють комп’ютерне обслуговування офісів;
якщо ви хочете не просто зберігати дані, але робити це з певною періодичністю, з можливістю будь-якої миті повернутися на деякий проміжок часу, то доведеться ретельно використовувати налаштування програми для резервного копіювання. Найкраще довірити цій компанії, яка пропонує абонентське обслуговування;
Чи багато співробітників знають, як зробити образ файлу, папки, відрізняють інкрементальне копіювання від декрементального, чи багато хто знає, як часто потрібно робити бекап? Їм просто не потрібно цього знати, нехай усі технічні подробиці турбують фахівців, з якими ви уклали договір на обслуговування, адже для замовника головне – результат, а технічні подробиці турбують ІТ аутсерсерів.

Як впроваджується система резервного копіювання?

Все відбувається за чітко налагодженою схемою. Головним стає побажання клієнта: саме він повинен вказати, які дані потрібно зберігати. Якщо бути точнішим, то замовник просто описує, які саме системи застосовуються для роботи в компанії, що знаходиться у файловому сховищі і т.д. Виходячи з цих первинних даних, спеціалісти компанії з ІТ обслуговування складають технічний план, в якому враховується і те, що саме потрібно копіювати, і те, як часто це потрібно робити. Встановлюються параметри циклу копіювання так, щоб вони максимально відповідали вимогам замовника. Крім того, враховується час, коли проводитиметься резервне копіювання: у неробочий час ночами або під час роботи з урахуванням виділення навантаження для копіювання. Ми також підкреслюємо, що наша система обов’язково повідомляє системного оператора, якщо раптом трапляється проблема. Це забезпечує додатковий захист замовника. Чим частіше компанія бажає копіювати дані, тим більший обсяг знадобиться для їх зберігання. Тут також все вирішує клієнт: чим якісніший накопичувач, який купується для зберігання даних, тим кращий захист. Це єдиний пункт витрат, послуги з налаштування системи резервного копіювання вже входять у вартість ІТ аутсорсингу.

Результат впровадження системи резервного копіювання: збереження даних для роботи навіть у екстрених випадках.