DETELSYS

Loading

img not found!

Термінальний сервер: тонкі клієнти

Завдання: Зменшити витрати на закупівлю нових робочих станцій співробітників. При цьому збільшивши відмовостійкість обладнання.

Результат: Складна задача була вирішена елегантним способом. Використання тонких клієнтів дозволило скоротити вдвічі базову вартість одного робочого місця, а їх конструктивні особливості збільшили відмовостійкість. Роботи проведено у рамках абонентського обслуговування комп’ютерної техніки.

Рішення:

У певний момент керівництво компанії починає усвідомлювати, що витрати на сучасну комп’ютерну техніку потрібні значні, а використання її ресурсів не відбувається. Виникає парадокс: застаріла техніка не підходить для повноцінної роботи, але використовувати нову доводиться лише на 15%. Кожному співробітнику потрібний свій ПК – це сприймається як аксіома. Насправді це далеко не так: для забезпечення ефективної роботи офісу іноді достатньо потужності одного або кількох серверів, а не 40-50 ПК. Щоб отримати можливість використовувати сервер замість ПК, потрібно налаштувати термінальний доступ до нього. Саме це виявляється у тому, що кожен співробітник отримує не ПК, а термінал доступу до серверу: тонкий клієнт. Насправді нічого не змінюється: він матиме монітор для виведення даних і клавіатуру з мишкою для введення. Тільки підключається все це до компактного пристрою, який забезпечує зв’язок із сервером.

Термінальний сервер – це відмінний спосіб знизити витрати компанії та зробити керування ІТ інфраструктурою простіше. Як і налаштування термінального сервера, так і його використання вимагають менше тимчасових та грошових витрат.

Переваги сервера терміналів:

Тонкі клієнти коштують недорого та не вимагають постійного оновлення. Скорочуються витрати компанії на придбання обладнання.
Тонкі клієнти не вимагають встановлення операційних систем, антивірусів та програмного забезпечення для робочих процесів. Витрати на велику кількість ліцензійних програм замінюються лише необхідністю придбати ліцензію для термінального доступу, що набагато менше.
Тонкі клієнти для сервера терміналів не мають вентиляторів, які часто виходять з експлуатації. Вони не вимагають обслуговування та заміни комплектуючих. Знижуються витрати на апаратну частину.
Тонкі клієнти не потребують адміністрування в індивідуальному порядку. Один системний адміністратор може централізовано керувати всіма терміналами. Скорочуються витрати на обслуговування.
Працювати з термінальним сервером можна віддалено, безпечними каналами зв’язку. Це означає, що з будь-якого місця можна отримати доступ до необхідних програм, але не боятися витоку інформації або крадіжки носіїв. Підвищується рівень безпеки та ефективності роботи.

Цей проект реалізується в рамках річного абонентського обслуговування, без додаткової оплати. Якщо Вам необхідно окремо це рішення, зв’яжіться з нами.